04/05/2024 Wine reviews, values, expert tips, recipes, restaurants, news, videos & more

COCKTAILS με Ρετσίνα; Φυσικά, μας απαντάει η Ελένη Κεχρή

Με αφορμή τα νέα γραφεία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης  (Αδριανουπόλεως 3, Καλαμαριά), οι Άνθρωποι του Οινοποιείου ΚΕΧΡΗΣ Kechris ετοίμασαν ένα…


Με αφορμή τα νέα γραφεία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης  (Αδριανουπόλεως 3, Καλαμαριά), οι Άνθρωποι του Οινοποιείου ΚΕΧΡΗΣ Kechris ετοίμασαν ένα όμορφο party, καλώντας τους φίλους του οινοποιείου να δοκιμάσουν… 2 cocktails με βάση τις ρετσίνες ΡΟΖΑ και  ΑΦΡΟΣ.

Κάπου μεταξύ όμορφων συζητήσεων, απόλαυσης των cocktails και μελωδικής μουσικής,  βρήκαμε την ευκαιρία να κάνουμε μερικές ερωτήσεις στην οικοδέσποινα κ. Ελένη Κεχρή, κι αυτή με χαρά μας απάντησε.

Ευχαριστίες στην κυρία Eleni Petalidou για την πρόσκληση

Μπορεί να ακούσει κανείς τι συζητήσαμε στο βίντεο αυτό: 


Η ΕΛΕΝΗ ΚΕΧΡΗ μιλά για τα Cocktails με τις ρετσίνες του Οινοποιείου ΚΕΧΡΗΣ

Σύνθεση Cocktail : ROZA κόκκινη ρετσίνα ΚΕΧΡΗΣ + Raspberry + Mango + Bitter Λεβάντα + Φρέσκο μοσχολέμονο

TWT: Τι ακριβώς γιορτάζουμε στην Αδριανουπόλεως 3 στην Καλαμαριά;

ΕΛΕΝΗ ΚΕΧΡΗ – Σήμερα γιορτάζουμε τον καινούργιο χώρο του Οινοποιείου μας, που εκτός από το Καλοχώρι βρισκόμαστε πλέον στην Καρδιά της Θεσσαλονίκης, ανοίγοντας ένα παράθυρο προς την πόλη ακόμη πιο κοντά. Εδώ είναι όμορφα! Εδώ έχουμε 360 μοίρες θέα και απολαμβάνουμε την πόλη που αγαπάμε!

TWT: Σήμερα γίνεται ένα party εδώ με καλεσμένο κόσμο που αγαπάει το Οινοποιείο. Tι ακριβώς σερβίρεται εδώ στο roof garden party; 

ΕΛΕΝΗ ΚΕΧΡΗ:  Σερβίρονται δύο cocktails με ρετσίνα, η οποία είναι και η εξειδίκευση του Οινοποιείου μας, θέλοντας να δείξουμε στον κόσμο ότι η ρετσίνα είναι ένα κρασί τόσο παραδοσιακό όσο και σύγχρονο και μπορεί να το πιεί κανείς είτε στο φαγητό είτε στην παραλία, είτε σε ένα bar. Σίγουρα είναι ένα προϊόν του μέλλοντος!

TWT : Οι οινόφιλοι τι έχουν να περιμένουν τη νέα χρονιά από το οινοποιείο ΚΕΧΡΗ;

ΕΛΕΝΗ ΚΕΧΡΗ: Κατ αρχήν να πω ότι το 2019 ήταν μια πολύ καλή χρονιά, γενικότερα για όλη την Ελλάδα και για τη Βόρεια Ελλάδα ειδικότερα, με πολύ καλά σταφύλια (βλέπετε σήμερα έχουμε 1η Οκτωβρίου και έχουμε ήλιο),  είναι μια χρονιά που ωρίμασαν πολύ καλά τα κόκκινα, έχουμε πολύ καλά κόκκινα φέτος όπως το Ξινόμαυρο που είναι η ποικιλία της ΡΟΖΑ!!!

TWT: Οι οινόφιλοι θα μπορούν να βρουν τα cocktails είτε σε bars, είτε σε κάβες, είτε σε εστιατόρια της πόλης;

ΕΛΕΝΗ ΚΕΧΡΗ: Ναι φυσικά. Η ιδέα ότι μπορείς να φτιάξεις cocktails με ρετσίνα (και άλλα κρασιά) , προϋπάρχει σε μας εδώ και πάνω από ένα χρόνο, όπως το cocktail που κάναμε με τον ΑΦΡΟ. Άρα είναι κάτι που θα το δούμε σταδιακά να γίνεται μόδα!!

Related Posts

Dean Helene Glykatzi-Ahrweiler at the Gerovassiliou Wine Museum

13/12/2016

13/12/2016

Dean Helene Glykatzi-Ahrweiler on “Migration-Transportations-Refugees “at the Gerovassiliou Wine Museum Κτήμα Γεροβασιλείου (Domaine Gerovassiliou)

DRAMINOGNOSIA – Drama 12-19.05.2019

19/05/2019

19/05/2019

Δραμινογνωσια 2019 Επισκεψη/ξεναγηση στο @NICOLAZARIDI pic.twitter.com/mRaSMZbyYN — Tropos Wine Times (@TroposWineTimes) May 19, 2019 Memories from @NICOLAZARIDI DRAMINOGNOSIA 2019#TroposLife #UltraLife...

ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ : 100% «Άγριο Λευκό» ή «Το Κρασί της Παρέας»;

21/03/2018

21/03/2018

ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ : 100% «Άγριο Λευκό» ή «Το Κρασί της Παρέας»;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ – Τα πιστεύω μου για τη Μαυροδάφνη

26/06/2019

26/06/2019

Είμαι ο Γιάννης Παπαργυρίου Yannis Papargyriou απ το Οινοποιείο Παπαργυρίου Papargyriou Winery  στην ορεινή Κορινθία. Βρισκόμαστε στο χώρο του WSPC...

ΝΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ή μέρος της ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ απόλαυσης Οίνου;

12/01/2020

12/01/2020

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του  SensoReality Branding (,https://sensorealitybranding.wordpress.com/) όσες περισσότερες αισθήσεις συμμετέχουν σε μια δοκιμή ενός προϊόντος, τόσο ολοκληρώνουν την...

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ του Argatia Winery παρουσιάζει τη λευκή Αργατία του 2013

01/07/2019

01/07/2019

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ του Argatia Winery παρουσιάζει τη λευκή Αργατία του 2013 Ο Χριστόφορος Γεωργιάδης , εκπρόσωπος της νέας γενιάς...

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΓΙΑΣ & WINE STYLE (Masterclass για τη Μαυροδάφνη)

28/06/2019

28/06/2019

Μετά την παρακολούθηση 4 Masterclasses (Μαλαγουζιά, Αγιωργίτικο, Ξινόμαυρο, Μαυροδάφνη) κι ενός Φεστιβάλ          ( Thessaloniki Wine Show ) είμαστε σε θέση...

“CREATIVE COUPLES: Ιστορίες παραγωγών και δημιουργών στον αγροδιατροφικό κλάδο” DETROP & OENOS – 02.03.2019 – Thessaloniki

02/03/2019

02/03/2019

Creative couples: Ιστοριες παραγωγών και δημιουργών. Με τον creative story teller @MyUltraLife #detrop2019 #branding #food #agrofood pic.twitter.com/kHHXLM09xW — ChristinaPapaioannou (@ChristinaPapaio)...

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2020

12/10/2020

12/10/2020

«Μια καλή αλλά όχι εξαιρετική χρονιά» Είχαμε τη χαρά να συμμετάσχουμε στον Τρύγο του Ξινόμαυρου , σε ένα από τα αμπελοτεμάχια του Οινοποιείου της ΑΡΓΑΤΙΑΣ.

O Master Wine Konstantinos Lazarakis MW για το Masterclass της Μαυροδάφνης

25/06/2019

25/06/2019

O Master Wine Konstantinos Lazarakis MW για το Masterclass της Μαυροδάφνης στο WSPC – Wine & Spirit Professional Center Σε...

Απ την Αναγεννητική Γεωργία στην ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ

23/12/2022

23/12/2022

Αν και ο Ιστορικός Αμπελώνας μας αντιπροσωπεύει ένα πολύ μικρό μέρος της ελληνικής Γεωργίας, οι Άνθρωποι που απολαμβάνουν τους οίνους...

V for VOURVOUKELI

20/03/2018

20/03/2018

V for VOURVOUKELI Το ΜΑΥΡΟΥΔΙ αποτελεί μια εμβληματική ποικιλία αμπέλου στη Βόρεια Ελλάδα. Απαντάται με το όνομα Mavr(o)ud και σε...

Ρετσίνα ΑΦΡΟΣ: Το Γιοματάρι αναβιώνει και συνοδεύει όστρακα με μυρωδιές ιωδίου

26/03/2018

26/03/2018

Κάποτε η ρετσίνα θεωρούνταν κρασί “δεύτερης” κατηγορίας. Στο οινοποιείο ΚΕΧΡΗ Kechris είχαν διαφορετική γνώμη.

ΜΠΑΚΗΣ ΤΣΑΛΚΟΣ : TO ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 15 ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ !

20/05/2019

20/05/2019

Συναντήσαμε τον Wine maker του  ΚΤΗΜΑ Οινογένεσις κύριο Bakis Tsalkos ο οποίος μας μίλησε για το Όραμα του Οινοποιείου του...

Ο Γιάννης Καϋμενάκης μας παρουσιάζει το αγαπημένο του κρασί από την Τοσκάνη

29/03/2018

29/03/2018

Castell’in Villa Riserva Chianti Classico 1997 : Ο Γιάννης Καϋμενάκης  μας παρουσιάζει το αγαπημένο του κρασί από την Τοσκάνη

Comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *