13/05/2024 Wine reviews, values, expert tips, recipes, restaurants, news, videos & more

O Master Wine Konstantinos Lazarakis MW για το Masterclass της Μαυροδάφνης

O Master Wine Konstantinos Lazarakis MW για το Masterclass της Μαυροδάφνης στο WSPC – Wine & Spirit Professional Center Σε…


O Master Wine Konstantinos Lazarakis MW για το Masterclass της Μαυροδάφνης στο WSPC – Wine & Spirit Professional Center

Σε πρώτη φάση είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που σήμερα στα νέα σχετικά γραφεία του WSPC έχουμε το Wine Stylee να κάνει μια καταπληκτική γευσιγνωσία, ένα πραγματικά συγκλονιστικό Masterclass για τη ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ.

Η Μαυροδάφνη για εμένα είναι μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση στον ελληνικό αμπελώνα, έχει ένα παρελθόν λίγο ομιχλώδες, για πολλούς έχει ένα παρελθόν δύστροπο ίσως και  ένα παρελθόν το οποίο της δίνει ένα κακό όνομα. Όμως πρέπει να δούμε την ποικιλία, πρέπει να δούμε τις δυνατότητες της, πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Ευτυχώς κάποιες συγκλονιστικές προσωπικότητες, κάποιες εκ των οποίων είναι επάνω (στον όροφο που γίνεται το Masterclass), δημιούργησαν από την δεκαετία του 2000 υπέροχα κρασιά, που μας δείχνουν πως η μαυροδάφνη είναι ένα σταφύλι το οποίο πρέπει όλοι να το αγκαλιάσουμε. Νομίζω ότι το μέλλον είναι μόνο συγκλονιστικό για αυτή την ποικιλία.

Ερ.: Ποια είναι η σχέση της Mαυροδάφνης με το Βαρέλι;

Κωνσταντίνος Λαζαράκης:  Είχαμε μια σειρά από κρασιά που είχε να κάνει με τη σχέση της Μαυροδάφνης με το βαρέλι, κάποιοι δεν ήταν τόσο ενθουσιώδεις, εγώ πιστεύω ότι ένας παραγωγός οπού βρει το θέμα της ισορροπίας μέσα στη Μαυροδάφνη στο βαρέλι θα μπορέσει να κάνει καταπληκτικά κρασιά

Related Posts

ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ : 100% «Άγριο Λευκό» ή «Το Κρασί της Παρέας»;

21/03/2018

21/03/2018

ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ : 100% «Άγριο Λευκό» ή «Το Κρασί της Παρέας»;

TOMH means 100% Moschofilero

21/03/2018

21/03/2018

TOMH means 100% Moschofilero Moschofilero from Mantineia PDO is one out of 4 Ambassadors of Greek wines (Assystiko, Xinomavro and...

Ρετσίνα ΑΦΡΟΣ: Το Γιοματάρι αναβιώνει και συνοδεύει όστρακα με μυρωδιές ιωδίου

26/03/2018

26/03/2018

Κάποτε η ρετσίνα θεωρούνταν κρασί “δεύτερης” κατηγορίας. Στο οινοποιείο ΚΕΧΡΗ Kechris είχαν διαφορετική γνώμη.

HAROULA RED: USA can you hear me?

21/03/2018

21/03/2018

HAROULA RED: USA can you hear me? Are you interested in a wine with light cherry color, with complex aromas...

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΓΙΑΣ & WINE STYLE (Masterclass για τη Μαυροδάφνη)

28/06/2019

28/06/2019

Μετά την παρακολούθηση 4 Masterclasses (Μαλαγουζιά, Αγιωργίτικο, Ξινόμαυρο, Μαυροδάφνη) κι ενός Φεστιβάλ          ( Thessaloniki Wine Show ) είμαστε σε θέση...

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ του Argatia Winery παρουσιάζει τη λευκή Αργατία του 2013

01/07/2019

01/07/2019

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ του Argatia Winery παρουσιάζει τη λευκή Αργατία του 2013 Ο Χριστόφορος Γεωργιάδης , εκπρόσωπος της νέας γενιάς...

WSET (Wine & Spirit Education Trust) Level 1 – 05.02.2013

05/02/2013

05/02/2013

WSET (Wine & Spirit Education Trust) Level 1 – Licence 13003104 Graduation day in Thessaloniki,Greece Vintage photo back to  February...

Η Tropos Wine Times στην Έκθεση Οίνου Οινόραμα Oenorama 2018

24/03/2018

24/03/2018

Βρεθήκαμε στο Ζάππειο για μία ακόμη φορά, συνομιλήσαμε με οινοποιούς, δοκιμάσαμε κρασιά απ όλη την Ελλάδα και καταγράψαμε σκέψεις, ανησυχίες,...

Mouhtaro is a unique indigenous variety from Greece.

27/03/2018

27/03/2018

MOUHTARO: It sounds Greek to me! #Mouhtaro is a unique indigenous variety from Greece.

«ΚΑΤΣΑΝΌ» από την Οινοποιεία Γαβαλά Gavalas Winery

04/05/2019

04/05/2019

Το Κατσανό είναι μια ξεχωριστή λευκή ποικιλία αμπέλου της Σαντορίνης. Πολύ σημαντική αν και καλύπτει το 1% του αμπελώνα του...

ΜΠΑΚΗΣ ΤΣΑΛΚΟΣ : TO ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 15 ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ !

20/05/2019

20/05/2019

Συναντήσαμε τον Wine maker του  ΚΤΗΜΑ Οινογένεσις κύριο Bakis Tsalkos ο οποίος μας μίλησε για το Όραμα του Οινοποιείου του...

COCKTAILS με Ρετσίνα; Φυσικά, μας απαντάει η Ελένη Κεχρή

21/10/2019

21/10/2019

Με αφορμή τα νέα γραφεία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης  (Αδριανουπόλεως 3, Καλαμαριά), οι Άνθρωποι του Οινοποιείου ΚΕΧΡΗΣ Kechris ετοίμασαν ένα...

PURE – Ένας PREMIUM Οίνος απ την Σαντορίνη, από αμπέλια 200+ ετών

13/12/2019

13/12/2019

PURE – Ένας PREMIUM Οίνος απ την Σαντορίνη, από αμπέλια 200+ ετών και τιμή φιάλης στο ράφι περί τα 40...

ΝΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ή μέρος της ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ απόλαυσης Οίνου;

12/01/2020

12/01/2020

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του  SensoReality Branding (,https://sensorealitybranding.wordpress.com/) όσες περισσότερες αισθήσεις συμμετέχουν σε μια δοκιμή ενός προϊόντος, τόσο ολοκληρώνουν την...

Comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *