29/06/2022 Wine reviews, values, expert tips, recipes, restaurants, news, videos & more

O Master Wine Konstantinos Lazarakis MW για το Masterclass της Μαυροδάφνης

O Master Wine Konstantinos Lazarakis MW για το Masterclass της Μαυροδάφνης στο WSPC – Wine & Spirit Professional Center Σε…


O Master Wine Konstantinos Lazarakis MW για το Masterclass της Μαυροδάφνης στο WSPC – Wine & Spirit Professional Center

Σε πρώτη φάση είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που σήμερα στα νέα σχετικά γραφεία του WSPC έχουμε το Wine Stylee να κάνει μια καταπληκτική γευσιγνωσία, ένα πραγματικά συγκλονιστικό Masterclass για τη ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ.

Η Μαυροδάφνη για εμένα είναι μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση στον ελληνικό αμπελώνα, έχει ένα παρελθόν λίγο ομιχλώδες, για πολλούς έχει ένα παρελθόν δύστροπο ίσως και  ένα παρελθόν το οποίο της δίνει ένα κακό όνομα. Όμως πρέπει να δούμε την ποικιλία, πρέπει να δούμε τις δυνατότητες της, πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.

Ευτυχώς κάποιες συγκλονιστικές προσωπικότητες, κάποιες εκ των οποίων είναι επάνω (στον όροφο που γίνεται το Masterclass), δημιούργησαν από την δεκαετία του 2000 υπέροχα κρασιά, που μας δείχνουν πως η μαυροδάφνη είναι ένα σταφύλι το οποίο πρέπει όλοι να το αγκαλιάσουμε. Νομίζω ότι το μέλλον είναι μόνο συγκλονιστικό για αυτή την ποικιλία.

Ερ.: Ποια είναι η σχέση της Mαυροδάφνης με το Βαρέλι;

Κωνσταντίνος Λαζαράκης:  Είχαμε μια σειρά από κρασιά που είχε να κάνει με τη σχέση της Μαυροδάφνης με το βαρέλι, κάποιοι δεν ήταν τόσο ενθουσιώδεις, εγώ πιστεύω ότι ένας παραγωγός οπού βρει το θέμα της ισορροπίας μέσα στη Μαυροδάφνη στο βαρέλι θα μπορέσει να κάνει καταπληκτικά κρασιά

Related Posts

Ο Γιάννης Καϋμενάκης μας παρουσιάζει το αγαπημένο του κρασί από την Τοσκάνη

29/03/2018

29/03/2018

Castell’in Villa Riserva Chianti Classico 1997 : Ο Γιάννης Καϋμενάκης  μας παρουσιάζει το αγαπημένο του κρασί από την Τοσκάνη

COCKTAILS με Ρετσίνα; Φυσικά, μας απαντάει η Ελένη Κεχρή

21/10/2019

21/10/2019

Με αφορμή τα νέα γραφεία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης  (Αδριανουπόλεως 3, Καλαμαριά), οι Άνθρωποι του Οινοποιείου ΚΕΧΡΗΣ Kechris ετοίμασαν ένα...

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2020

12/10/2020

12/10/2020

«Μια καλή αλλά όχι εξαιρετική χρονιά» Είχαμε τη χαρά να συμμετάσχουμε στον Τρύγο του Ξινόμαυρου , σε ένα από τα αμπελοτεμάχια του Οινοποιείου της ΑΡΓΑΤΙΑΣ.

HAROULA RED: USA can you hear me?

21/03/2018

21/03/2018

HAROULA RED: USA can you hear me? Are you interested in a wine with light cherry color, with complex aromas...

ΝΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ή μέρος της ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ απόλαυσης Οίνου;

12/01/2020

12/01/2020

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του  SensoReality Branding (,https://sensorealitybranding.wordpress.com/) όσες περισσότερες αισθήσεις συμμετέχουν σε μια δοκιμή ενός προϊόντος, τόσο ολοκληρώνουν την...

Bιδιανό Masterclass απο την Wine Style

05/11/2019

05/11/2019

Με το πέρας του εξαιρετικού Masterclass για μια ποικιλία/οίνος έκπληξη από την Κρήτη, οι: – Νίκος Δουλουφάκης, Αμπελουργός/Οινολόγος/Οινοποιός( Douloufakis Winery...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ – Τα πιστεύω μου για τη Μαυροδάφνη

26/06/2019

26/06/2019

Είμαι ο Γιάννης Παπαργυρίου Yannis Papargyriou απ το Οινοποιείο Παπαργυρίου Papargyriou Winery  στην ορεινή Κορινθία. Βρισκόμαστε στο χώρο του WSPC...

Mouhtaro is a unique indigenous variety from Greece.

27/03/2018

27/03/2018

MOUHTARO: It sounds Greek to me! #Mouhtaro is a unique indigenous variety from Greece.

Ασ(σ)ύρτικο της Psaroulis Wines – Οινοποιία Ψαρούλη

20/03/2018

20/03/2018

Ασ(σ)ύρτικο της Psaroulis Wines – Οινοποιία Ψαρούλη Το Ασ(σ)ύρτικο είναι “συναισθηματικά συνδεδεμένο” με τα νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα με...

Ο Κώστας Προβατάς Dip WSET, αποκαλύπτει τις απόψεις του για τη Μαυροδάφνη

27/06/2019

27/06/2019

Μετά το Masterclass της Μαυροδάφνης από την Wine Style του Stefanos Kogias II στις εγκαταστάσεις του WSPC – Wine &...

V for VOURVOUKELI

20/03/2018

20/03/2018

V for VOURVOUKELI Το ΜΑΥΡΟΥΔΙ αποτελεί μια εμβληματική ποικιλία αμπέλου στη Βόρεια Ελλάδα. Απαντάται με το όνομα Mavr(o)ud και σε...

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ του Argatia Winery παρουσιάζει τη λευκή Αργατία του 2013

01/07/2019

01/07/2019

Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ του Argatia Winery παρουσιάζει τη λευκή Αργατία του 2013 Ο Χριστόφορος Γεωργιάδης , εκπρόσωπος της νέας γενιάς...

Ρετσίνα ΑΦΡΟΣ: Το Γιοματάρι αναβιώνει και συνοδεύει όστρακα με μυρωδιές ιωδίου

26/03/2018

26/03/2018

Κάποτε η ρετσίνα θεωρούνταν κρασί “δεύτερης” κατηγορίας. Στο οινοποιείο ΚΕΧΡΗ Kechris είχαν διαφορετική γνώμη.

Η Tropos Wine Times στην Έκθεση Οίνου Οινόραμα Oenorama 2018

24/03/2018

24/03/2018

Βρεθήκαμε στο Ζάππειο για μία ακόμη φορά, συνομιλήσαμε με οινοποιούς, δοκιμάσαμε κρασιά απ όλη την Ελλάδα και καταγράψαμε σκέψεις, ανησυχίες,...

Comments
Leave a Reply

Your email address will not be published.