09/05/2024 Wine reviews, values, expert tips, recipes, restaurants, news, videos & more

Απ την Αναγεννητική Γεωργία στην ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑ

Αν και ο Ιστορικός Αμπελώνας μας αντιπροσωπεύει ένα πολύ μικρό μέρος της ελληνικής Γεωργίας, οι Άνθρωποι που απολαμβάνουν τους οίνους…


Αν και ο Ιστορικός Αμπελώνας μας αντιπροσωπεύει ένα πολύ μικρό μέρος της ελληνικής Γεωργίας, οι Άνθρωποι που απολαμβάνουν τους οίνους μας επιθυμούν να είναι συνδεδεμένοι με το terroir και τις τοπικές πολιτιστικές επιρροές των Ανθρώπων της Χαλκιδικής.

Αυτή η ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία των μεθόδων παραγωγής στους αμπελώνες, έχει επηρεάσει τη νέα διοίκηση του Domaine Porto Carras new era να οραματίζεται ένα φαινόμενο χιονοστιβάδας που θα συμβάλει σε μια αλλαγή προσέγγισης στην αμπελουργία παγκοσμίως προς έναν αειφόρο πλανήτη.

Με το σκεπτικό αυτό μοιραζόμαστε με το κοινό μας τη φιλοσοφία και τις πρακτικές της Αναγεννητικής Αμπελουργίας (Regenerative Viticulture) που εφαρμόζουμε απ τις αρχές του περασμένου Απρίλη στο Domaine στις Πλαγιές του όρους Μελίτωνα στη Σιθωνία της Χαλκιδικής (δεύτερο πόδι).

Στο σημερινό βίντεο η Δρ. Spinthiropoulou Haroula, Υπεύθυνη του Ιστορικού Αμπελώνα μας, συζητά με τον Project Manager κ. Christos D. Katsanos την πολύ σημαντική διαχείριση του κλαδέματος ανανέωσης πρέμνων μεγάλης ηλικίας.

Να θυμίσουμε ότι οι πρακτικές Αναγεννητικής Αμπελουργίας που εφαρμόζουμε είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένες με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ FAO, με τον στόχο #15 να ταιριάζει απόλυτα με το όραμά μας:

«Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης #15 (https://lnkd.in/dhgHnqs): Προστασία, αποκατάσταση και προώθηση της αειφόρου χρήσης των χερσαίων οικοσυστημάτων, βιώσιμη διαχείριση των δασών, καταπολέμηση της ερημοποίησης και ανάσχεση και αντιστροφή της υποβάθμισης της γης και ανάσχεση της απώλειας βιοποικιλότητας».

Related Posts

ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ : 100% «Άγριο Λευκό» ή «Το Κρασί της Παρέας»;

21/03/2018

21/03/2018

ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ : 100% «Άγριο Λευκό» ή «Το Κρασί της Παρέας»;

ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ – Gaia Wines Santorini

26/03/2018

26/03/2018

ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ Δοκιμάσαμε το “ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ” που συνόδευσε το κύριο πιάτο μας (συναγρίδα) στο εστιατόριο Koursaros Drosia και εντυπωσιαστήκαμε.

ΝΕΥΜΑ – Το Πάντρεμα του Βορρά και του Νότου

16/02/2022

16/02/2022

ΝΕΥΜΑ – Το Πάντρεμα του Βορρά και του Νότου – ΝΕΓΚΟΣΚΑ & ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ – Νέος Οίνος στην αγορά από το...

Mouhtaro is a unique indigenous variety from Greece.

27/03/2018

27/03/2018

MOUHTARO: It sounds Greek to me! #Mouhtaro is a unique indigenous variety from Greece.

«ΚΑΤΣΑΝΌ» από την Οινοποιεία Γαβαλά Gavalas Winery

04/05/2019

04/05/2019

Το Κατσανό είναι μια ξεχωριστή λευκή ποικιλία αμπέλου της Σαντορίνης. Πολύ σημαντική αν και καλύπτει το 1% του αμπελώνα του...

Ο Γιάννης Καϋμενάκης μας παρουσιάζει το αγαπημένο του κρασί από την Τοσκάνη

29/03/2018

29/03/2018

Castell’in Villa Riserva Chianti Classico 1997 : Ο Γιάννης Καϋμενάκης  μας παρουσιάζει το αγαπημένο του κρασί από την Τοσκάνη

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2020

12/10/2020

12/10/2020

«Μια καλή αλλά όχι εξαιρετική χρονιά» Είχαμε τη χαρά να συμμετάσχουμε στον Τρύγο του Ξινόμαυρου , σε ένα από τα αμπελοτεμάχια του Οινοποιείου της ΑΡΓΑΤΙΑΣ.

V for VOURVOUKELI

20/03/2018

20/03/2018

V for VOURVOUKELI Το ΜΑΥΡΟΥΔΙ αποτελεί μια εμβληματική ποικιλία αμπέλου στη Βόρεια Ελλάδα. Απαντάται με το όνομα Mavr(o)ud και σε...

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΓΙΑΣ & WINE STYLE (Masterclass για τη Μαυροδάφνη)

28/06/2019

28/06/2019

Μετά την παρακολούθηση 4 Masterclasses (Μαλαγουζιά, Αγιωργίτικο, Ξινόμαυρο, Μαυροδάφνη) κι ενός Φεστιβάλ          ( Thessaloniki Wine Show ) είμαστε σε θέση...

HAROULA RED: USA can you hear me?

21/03/2018

21/03/2018

HAROULA RED: USA can you hear me? Are you interested in a wine with light cherry color, with complex aromas...

Ο Κώστας Προβατάς Dip WSET, αποκαλύπτει τις απόψεις του για τη Μαυροδάφνη

27/06/2019

27/06/2019

Μετά το Masterclass της Μαυροδάφνης από την Wine Style του Stefanos Kogias II στις εγκαταστάσεις του WSPC – Wine &...

Ασ(σ)ύρτικο της Psaroulis Wines – Οινοποιία Ψαρούλη

20/03/2018

20/03/2018

Ασ(σ)ύρτικο της Psaroulis Wines – Οινοποιία Ψαρούλη Το Ασ(σ)ύρτικο είναι “συναισθηματικά συνδεδεμένο” με τα νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα με...

Η Tropos Wine Times στην Έκθεση Οίνου Οινόραμα Oenorama 2018

24/03/2018

24/03/2018

Βρεθήκαμε στο Ζάππειο για μία ακόμη φορά, συνομιλήσαμε με οινοποιούς, δοκιμάσαμε κρασιά απ όλη την Ελλάδα και καταγράψαμε σκέψεις, ανησυχίες,...

Comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *