Την παλαίωση των κρασιών μέχρι σήμερα τη γνωρίζαμε μέσα σε κελάρια, χωρίς φως και με σταθερή θερμοκρασία.
Στο εν λόγω βίντεο (εξαιρετική δουλειά απ το Ilovegreekwine.com ) παρουσιάζεται μια νέα ιδέα από την Gaia Wines Santorini Gaia Wines όσον αφορά την παλαίωση ενός από τους «Πρεσβευτές» του Ελληνικού αμπελώνα. Του ΑΣΥΡΤΙΚΟΥ και ειδικότερα του «Θαλασσίτη» ενός απ΄τα ξεχωριστά κρασία της επιχείρησης.
Ας παρακολουθήσουμε την ιστορία της προσπάθειας
————————————————–
2009 Η ΓΑΙΑ παίρνει μια γενναία απόφαση
Προκειμένου να δοκιμάσει έναν νέο τρόπο παλαίωσης
Βυθίζει…
500 φιάλες Ασύρτικο στα νερά της Σαντορίνης,
Στα 25 μέτρα βάθος για 5 χρόνια
Χωρίς οξυγόνο, χωρίς φως και σε σταθερή θερμοκρασία
Και μετά… καταιγίδα!
Απ τη σοδειά του 2009 το 2014 μόλις 3 φιάλες κατάφεραν να φτάσουν στην επιφάνεια
Απ τη σοδειά του 2010 το 2015 αναδύονται 258 φιάλες
Απ τη σοδειά του 2011 το 2016 αναδύονται 504 φιάλες
Παλιωμένες χωρίς οξείδωση!
5 χρόνια στο Σκοτάδι και μετά
ήρθε το ΦΩΣ!