01/10/2022 Wine reviews, values, expert tips, recipes, restaurants, news, videos & more

PURE – Ένας PREMIUM Οίνος απ την Σαντορίνη, από αμπέλια 200+ ετών

PURE – Ένας PREMIUM Οίνος απ την Σαντορίνη, από αμπέλια 200+ ετών και τιμή φιάλης στο ράφι περί τα 40…


PURE – Ένας PREMIUM Οίνος απ την Σαντορίνη, από αμπέλια 200+ ετών και τιμή φιάλης στο ράφι περί τα 40 ΕΥΡΩ

Πριν λίγες μέρες είχαμε την χαρά και την τιμή να είμαστε Χορηγοί Επικοινωνίας σε μια σπουδαία έκθεση Οίνων και Αποσταγμάτων που έγινε στη Θεσσαλονίκη (Βελλίδειο) για 17η χρονιά, τον γνωστό σε όλους “ΧΑΡΤΗ των ΓΕΥΣΕΩΝ” που διοργανώνει η Μαρία Νέτσικα Maria Netsika και η Ομάδα της Wine Plus.

Έλαβαν μέρος πάνω από 150 Οινοποιεία (και Αποσταγματοποιεία) κι εμείς είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μια 100άδα οίνων.

Μερικούς τους ξεχωρίσαμε, αφού πρώτα μάθαμε την ιστορία τους, γνωρίσαμε τους ανθρώπους τους, μας τους παρουσίασαν, τους δοκιμάσαμε, κι αφού ρωτήσαμε και την τιμή τους στο ράφι (!) αποφασίσαμε να τους παρουσιάσουμε στο κοινό μας.

Ένα από αυτά ήταν και το καταπληκτικό PURE, απ το μπουτίκ Οινοποιείο του κ. Αργυρού ( Volcanic Slopes Vineyards winery – VSV winery ).

Ελπίζουμε να πάρετε μια μικρή γεύση απ το βίντεο στη συνέντευξή που μας παραχώρησε ο κ. Δημήτρης Κεκας.

Εις υγείαν λοιπόν!!!


PURE – Παρουσίαση Premium Οίνου απ’ την Σαντορίνη (Χάρτης Γεύσεων 2019) απ τους Tropos Wine Times

ΧΡΗΣΤΟΣ Δ. ΚΑΤΣΑΝΟΣ • Χάρτης των Γεύσεων 2019 στη Θεσσαλονίκη, ψάχνοντας τα μικρά διαμάντια ή τα μεγάλα διαμάντια της έκθεσης, δεν μπορούσαμε παρά να σταματήσουμε σε κάτι που έχει σχέση με ηφαίστειο. Αυτός δεν είναι και ο τίτλος του οινοποιείου; Τι μας δηλώνει;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΕΚΑΣ • Ναι, αυτός είναι. Volcanic Slopes Vineyards (https://www.vsvwinery.com/) σημαίνει Σαντορίνη, ηφαιστειακοί αμπελώνες, προφυλλοξηρικοί αμπελώνες, παράδοση 34 αιώνων περίπου πάνω στο Ασύρτικο. Εμείς είμαστε το μπουτίκ οινοποιείο του κτήματος Αργυρού, μια κάναβα του 17ου αιώνα, ήρθε στα χέρια μας το 2012, πλήρως ανακαινισμένη, με σεβασμό στην παράδοση και στα υλικά, οινοποιούμε ΜΟΝΟ σε τσιμεντένιες δεξαμενές.

ΧΔΚ • Αυτό είναι μοναδικότητα;

ΔΚ • Δεν είναι μοναδικότητα αλλά σίγουρα είμαστε από τους πρώτους που ξεκινήσαμε οινοποιήσεις σε τσιμεντένιες δεξαμενές. Ιδιόκτητοι οι αμπελώνες μας, 200 ετών τα φυτά του αμπελώνα, πρωταρχικός μας στόχος είναι να διατηρήσουμε τον πρωτογενή χαρακτήρα του Ασύρτικου. 

ΧΔΚ • Ποια χρονιά θα δοκιμάσουμε;

ΔΚ – Θα σας βάλω του 2017, είναι η σοδειά που θα κυκλοφορήσει τώρα με την επωνυμία PURE. Εμείς βγάζουμε μια (1) ετικέτα επειδή είμαστε μπουτίκ οινοποιείο. Το 2017 ήταν μια χρονιά πολύ καλή για τη Σαντορίνη, με πολύ καλή ωρίμανση, αλλά δυστυχώς αρχές Ιουλίου χτυπηθήκαμε από καύσωνα δύο μέρες, χάσαμε αρκετό κομμάτι της παραγωγής μας, τελικά όμως μας έδωσε πολύ τραγανές οξύτητες, πολύ καλή έκφραση των εσπεριδοειδών στο ΑΣΥΡΤΙΚΟ και όπως θα δείτε και εσείς έχει πολύ καλό όγκο αυτό το κρασί.

ΧΔΚ • Τυχεροί μέσα στην ατυχία…..

ΔΚ • Ακριβώς…. Όπως είναι όλο το νησί πάντα…. Παλαίωση 8 με 10 έτη το λιγότερο, χωρίς τη χρήση βαρελιού, αφήνουμε 14 μήνες το κρασί πάνω στις οινολάσπες και μετά τα παλιώνουμε άλλον έναν χρόνο στη φιάλη πριν κυκλοφορήσει στο εμπόριο.

ΧΔΚ • Με τι θα το συνοδεύαμε αυτό;

ΔΚ • Όστρακα που το Ασύρτικο τα λατρεύει, θαλασσινά, πάστες με θαλασσινά αλλά και με ένα αρνάκι με μία σάλτσα λεμονιού την οποία μπορεί να τη στηρίξει απόλυτα.

ΧΔΚ • Μια χαρά, καθώς έρχονται και Χριστούγεννα. Να δείξουμε και την ετικέτα στην κάμερα;

Εδώ στη Θεσσαλονίκη υπάρχει κάποια κάβα όπου μπορεί να το βρει κάποιος;

ΔΚ • Στην Κάβα Αμπατζή (https://cava-abatzis.com/) μπορείτε να το βρείτε, στον κο Στέλιο Δημητριάδη. 

ΧΔΚ • Και σε ποια λιανική τιμή μπορεί να το βρει κάποιος;

ΔΚ • Μέχρι και την ετικέτα του 2016 ήμασταν στα 37,5 ευρώ. Φέτος, του 2017 θα ανέβει λίγο αναγκαστικά αλλά θα παραμείνει σταθερή για κάποια χρόνια, πράγμα που βοηθάει κι εμάς και τους καταναλωτές.

ΧΔΚ •  Στην υγειά μας λοιπόν….

Related Posts

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ – Τα πιστεύω μου για τη Μαυροδάφνη

26/06/2019

26/06/2019

Είμαι ο Γιάννης Παπαργυρίου Yannis Papargyriou απ το Οινοποιείο Παπαργυρίου Papargyriou Winery  στην ορεινή Κορινθία. Βρισκόμαστε στο χώρο του WSPC...

Ασ(σ)ύρτικο της Psaroulis Wines – Οινοποιία Ψαρούλη

20/03/2018

20/03/2018

Ασ(σ)ύρτικο της Psaroulis Wines – Οινοποιία Ψαρούλη Το Ασ(σ)ύρτικο είναι “συναισθηματικά συνδεδεμένο” με τα νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα με...

HAROULA RED: USA can you hear me?

21/03/2018

21/03/2018

HAROULA RED: USA can you hear me? Are you interested in a wine with light cherry color, with complex aromas...

ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ – Gaia Wines Santorini

26/03/2018

26/03/2018

ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ Δοκιμάσαμε το “ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ” που συνόδευσε το κύριο πιάτο μας (συναγρίδα) στο εστιατόριο Koursaros Drosia και εντυπωσιαστήκαμε.

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2020

12/10/2020

12/10/2020

«Μια καλή αλλά όχι εξαιρετική χρονιά» Είχαμε τη χαρά να συμμετάσχουμε στον Τρύγο του Ξινόμαυρου , σε ένα από τα αμπελοτεμάχια του Οινοποιείου της ΑΡΓΑΤΙΑΣ.

Bιδιανό Masterclass απο την Wine Style

05/11/2019

05/11/2019

Με το πέρας του εξαιρετικού Masterclass για μια ποικιλία/οίνος έκπληξη από την Κρήτη, οι: – Νίκος Δουλουφάκης, Αμπελουργός/Οινολόγος/Οινοποιός( Douloufakis Winery...

O Master Wine Konstantinos Lazarakis MW για το Masterclass της Μαυροδάφνης

25/06/2019

25/06/2019

O Master Wine Konstantinos Lazarakis MW για το Masterclass της Μαυροδάφνης στο WSPC – Wine & Spirit Professional Center Σε...

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΓΙΑΣ & WINE STYLE (Masterclass για τη Μαυροδάφνη)

28/06/2019

28/06/2019

Μετά την παρακολούθηση 4 Masterclasses (Μαλαγουζιά, Αγιωργίτικο, Ξινόμαυρο, Μαυροδάφνη) κι ενός Φεστιβάλ          ( Thessaloniki Wine Show ) είμαστε σε θέση...

«ΚΑΤΣΑΝΌ» από την Οινοποιεία Γαβαλά Gavalas Winery

04/05/2019

04/05/2019

Το Κατσανό είναι μια ξεχωριστή λευκή ποικιλία αμπέλου της Σαντορίνης. Πολύ σημαντική αν και καλύπτει το 1% του αμπελώνα του...

ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ : 100% «Άγριο Λευκό» ή «Το Κρασί της Παρέας»;

21/03/2018

21/03/2018

ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ : 100% «Άγριο Λευκό» ή «Το Κρασί της Παρέας»;

ΜΠΑΚΗΣ ΤΣΑΛΚΟΣ : TO ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 15 ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ !

20/05/2019

20/05/2019

Συναντήσαμε τον Wine maker του  ΚΤΗΜΑ Οινογένεσις κύριο Bakis Tsalkos ο οποίος μας μίλησε για το Όραμα του Οινοποιείου του...

ΝΕΥΜΑ – Το Πάντρεμα του Βορρά και του Νότου

16/02/2022

16/02/2022

ΝΕΥΜΑ – Το Πάντρεμα του Βορρά και του Νότου – ΝΕΓΚΟΣΚΑ & ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ – Νέος Οίνος στην αγορά από το...

Η Tropos Wine Times στην Έκθεση Οίνου Οινόραμα Oenorama 2018

24/03/2018

24/03/2018

Βρεθήκαμε στο Ζάππειο για μία ακόμη φορά, συνομιλήσαμε με οινοποιούς, δοκιμάσαμε κρασιά απ όλη την Ελλάδα και καταγράψαμε σκέψεις, ανησυχίες,...

Ο Γιάννης Καϋμενάκης μας παρουσιάζει το αγαπημένο του κρασί από την Τοσκάνη

29/03/2018

29/03/2018

Castell’in Villa Riserva Chianti Classico 1997 : Ο Γιάννης Καϋμενάκης  μας παρουσιάζει το αγαπημένο του κρασί από την Τοσκάνη

Comments
Leave a Reply

Your email address will not be published.