25/04/2024 Wine reviews, values, expert tips, recipes, restaurants, news, videos & more

COCKTAILS με Ρετσίνα; Φυσικά, μας απαντάει η Ελένη Κεχρή

Με αφορμή τα νέα γραφεία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης  (Αδριανουπόλεως 3, Καλαμαριά), οι Άνθρωποι του Οινοποιείου ΚΕΧΡΗΣ Kechris ετοίμασαν ένα…


Με αφορμή τα νέα γραφεία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης  (Αδριανουπόλεως 3, Καλαμαριά), οι Άνθρωποι του Οινοποιείου ΚΕΧΡΗΣ Kechris ετοίμασαν ένα όμορφο party, καλώντας τους φίλους του οινοποιείου να δοκιμάσουν… 2 cocktails με βάση τις ρετσίνες ΡΟΖΑ και  ΑΦΡΟΣ.

Κάπου μεταξύ όμορφων συζητήσεων, απόλαυσης των cocktails και μελωδικής μουσικής,  βρήκαμε την ευκαιρία να κάνουμε μερικές ερωτήσεις στην οικοδέσποινα κ. Ελένη Κεχρή, κι αυτή με χαρά μας απάντησε.

Ευχαριστίες στην κυρία Eleni Petalidou για την πρόσκληση

Μπορεί να ακούσει κανείς τι συζητήσαμε στο βίντεο αυτό: 


Η ΕΛΕΝΗ ΚΕΧΡΗ μιλά για τα Cocktails με τις ρετσίνες του Οινοποιείου ΚΕΧΡΗΣ

Σύνθεση Cocktail : ROZA κόκκινη ρετσίνα ΚΕΧΡΗΣ + Raspberry + Mango + Bitter Λεβάντα + Φρέσκο μοσχολέμονο

TWT: Τι ακριβώς γιορτάζουμε στην Αδριανουπόλεως 3 στην Καλαμαριά;

ΕΛΕΝΗ ΚΕΧΡΗ – Σήμερα γιορτάζουμε τον καινούργιο χώρο του Οινοποιείου μας, που εκτός από το Καλοχώρι βρισκόμαστε πλέον στην Καρδιά της Θεσσαλονίκης, ανοίγοντας ένα παράθυρο προς την πόλη ακόμη πιο κοντά. Εδώ είναι όμορφα! Εδώ έχουμε 360 μοίρες θέα και απολαμβάνουμε την πόλη που αγαπάμε!

TWT: Σήμερα γίνεται ένα party εδώ με καλεσμένο κόσμο που αγαπάει το Οινοποιείο. Tι ακριβώς σερβίρεται εδώ στο roof garden party; 

ΕΛΕΝΗ ΚΕΧΡΗ:  Σερβίρονται δύο cocktails με ρετσίνα, η οποία είναι και η εξειδίκευση του Οινοποιείου μας, θέλοντας να δείξουμε στον κόσμο ότι η ρετσίνα είναι ένα κρασί τόσο παραδοσιακό όσο και σύγχρονο και μπορεί να το πιεί κανείς είτε στο φαγητό είτε στην παραλία, είτε σε ένα bar. Σίγουρα είναι ένα προϊόν του μέλλοντος!

TWT : Οι οινόφιλοι τι έχουν να περιμένουν τη νέα χρονιά από το οινοποιείο ΚΕΧΡΗ;

ΕΛΕΝΗ ΚΕΧΡΗ: Κατ αρχήν να πω ότι το 2019 ήταν μια πολύ καλή χρονιά, γενικότερα για όλη την Ελλάδα και για τη Βόρεια Ελλάδα ειδικότερα, με πολύ καλά σταφύλια (βλέπετε σήμερα έχουμε 1η Οκτωβρίου και έχουμε ήλιο),  είναι μια χρονιά που ωρίμασαν πολύ καλά τα κόκκινα, έχουμε πολύ καλά κόκκινα φέτος όπως το Ξινόμαυρο που είναι η ποικιλία της ΡΟΖΑ!!!

TWT: Οι οινόφιλοι θα μπορούν να βρουν τα cocktails είτε σε bars, είτε σε κάβες, είτε σε εστιατόρια της πόλης;

ΕΛΕΝΗ ΚΕΧΡΗ: Ναι φυσικά. Η ιδέα ότι μπορείς να φτιάξεις cocktails με ρετσίνα (και άλλα κρασιά) , προϋπάρχει σε μας εδώ και πάνω από ένα χρόνο, όπως το cocktail που κάναμε με τον ΑΦΡΟ. Άρα είναι κάτι που θα το δούμε σταδιακά να γίνεται μόδα!!

Related Posts

ΜΠΑΚΗΣ ΤΣΑΛΚΟΣ : TO ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ 15 ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ !

20/05/2019

20/05/2019

Συναντήσαμε τον Wine maker του  ΚΤΗΜΑ Οινογένεσις κύριο Bakis Tsalkos ο οποίος μας μίλησε για το Όραμα του Οινοποιείου του...

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΓΙΑΣ & WINE STYLE (Masterclass για τη Μαυροδάφνη)

28/06/2019

28/06/2019

Μετά την παρακολούθηση 4 Masterclasses (Μαλαγουζιά, Αγιωργίτικο, Ξινόμαυρο, Μαυροδάφνη) κι ενός Φεστιβάλ          ( Thessaloniki Wine Show ) είμαστε σε θέση...

ΚΤΗΜΑ Οινογένεσις – ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ 2019

19/05/2019

19/05/2019

ΚΤΗΜΑ Οινογένεσις – Προσωπική ξενάγηση απ τον Wine Maker του Οινοποιείου κ. Bakis Tsalkos στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ – Τα πιστεύω μου για τη Μαυροδάφνη

26/06/2019

26/06/2019

Είμαι ο Γιάννης Παπαργυρίου Yannis Papargyriou απ το Οινοποιείο Παπαργυρίου Papargyriou Winery  στην ορεινή Κορινθία. Βρισκόμαστε στο χώρο του WSPC...

Bιδιανό Masterclass απο την Wine Style

05/11/2019

05/11/2019

Με το πέρας του εξαιρετικού Masterclass για μια ποικιλία/οίνος έκπληξη από την Κρήτη, οι: – Νίκος Δουλουφάκης, Αμπελουργός/Οινολόγος/Οινοποιός( Douloufakis Winery...

HAROULA RED: USA can you hear me?

21/03/2018

21/03/2018

HAROULA RED: USA can you hear me? Are you interested in a wine with light cherry color, with complex aromas...

“CREATIVE COUPLES: Ιστορίες παραγωγών και δημιουργών στον αγροδιατροφικό κλάδο” DETROP & OENOS – 02.03.2019 – Thessaloniki

02/03/2019

02/03/2019

Creative couples: Ιστοριες παραγωγών και δημιουργών. Με τον creative story teller @MyUltraLife #detrop2019 #branding #food #agrofood pic.twitter.com/kHHXLM09xW — ChristinaPapaioannou (@ChristinaPapaio)...

Η Tropos Wine Times στην Έκθεση Οίνου Οινόραμα Oenorama 2018

24/03/2018

24/03/2018

Βρεθήκαμε στο Ζάππειο για μία ακόμη φορά, συνομιλήσαμε με οινοποιούς, δοκιμάσαμε κρασιά απ όλη την Ελλάδα και καταγράψαμε σκέψεις, ανησυχίες,...

ΜΑΝΤ(Δ)ΗΛΑΡΙ -Οινοποιείο Λυραράκη στην Κρήτη

20/03/2018

20/03/2018

ΜΑΝΤ(Δ)ΗΛΑΡΙ -Οινοποιείο Λυραράκη στην Κρήτη (Wines of Crete) Μπορεί ένα μανδηλάρι να παλαιώσει;

Ο Κώστας Προβατάς Dip WSET, αποκαλύπτει τις απόψεις του για τη Μαυροδάφνη

27/06/2019

27/06/2019

Μετά το Masterclass της Μαυροδάφνης από την Wine Style του Stefanos Kogias II στις εγκαταστάσεις του WSPC – Wine &...

Ασ(σ)ύρτικο της Psaroulis Wines – Οινοποιία Ψαρούλη

20/03/2018

20/03/2018

Ασ(σ)ύρτικο της Psaroulis Wines – Οινοποιία Ψαρούλη Το Ασ(σ)ύρτικο είναι “συναισθηματικά συνδεδεμένο” με τα νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα με...

«ΚΑΤΣΑΝΌ» από την Οινοποιεία Γαβαλά Gavalas Winery

04/05/2019

04/05/2019

Το Κατσανό είναι μια ξεχωριστή λευκή ποικιλία αμπέλου της Σαντορίνης. Πολύ σημαντική αν και καλύπτει το 1% του αμπελώνα του...

ΞΙΝΟΜΑΥΡΟ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΥΓΟΥ 2020

12/10/2020

12/10/2020

«Μια καλή αλλά όχι εξαιρετική χρονιά» Είχαμε τη χαρά να συμμετάσχουμε στον Τρύγο του Ξινόμαυρου , σε ένα από τα αμπελοτεμάχια του Οινοποιείου της ΑΡΓΑΤΙΑΣ.

ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ : 100% «Άγριο Λευκό» ή «Το Κρασί της Παρέας»;

21/03/2018

21/03/2018

ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ : 100% «Άγριο Λευκό» ή «Το Κρασί της Παρέας»;

Ο Γιάννης Καϋμενάκης μας παρουσιάζει το αγαπημένο του κρασί από την Τοσκάνη

29/03/2018

29/03/2018

Castell’in Villa Riserva Chianti Classico 1997 : Ο Γιάννης Καϋμενάκης  μας παρουσιάζει το αγαπημένο του κρασί από την Τοσκάνη

Comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *