19/04/2024 Wine reviews, values, expert tips, recipes, restaurants, news, videos & more

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ σημαίνει να δοκιμάζεις νέα πράγματα: Η ιστορία του THALASSITIS submerged

Την παλαίωση των κρασιών μέχρι σήμερα τη γνωρίζαμε μέσα σε κελάρια, χωρίς φως και με σταθερή θερμοκρασία. Στο εν λόγω…


Την παλαίωση των κρασιών μέχρι σήμερα τη γνωρίζαμε μέσα σε κελάρια, χωρίς φως και με σταθερή θερμοκρασία.

Στο εν λόγω βίντεο (εξαιρετική δουλειά απ το Ilovegreekwine.com ) παρουσιάζεται μια νέα ιδέα από την Gaia Wines Santorini Gaia Wines όσον αφορά την παλαίωση ενός από τους «Πρεσβευτές» του Ελληνικού αμπελώνα. Του ΑΣΥΡΤΙΚΟΥ και ειδικότερα του «Θαλασσίτη»  ενός απ΄τα ξεχωριστά κρασία της επιχείρησης.

Ας παρακολουθήσουμε την ιστορία της προσπάθειας

————————————————– 

2009 Η ΓΑΙΑ παίρνει μια γενναία απόφαση

Προκειμένου να δοκιμάσει έναν νέο τρόπο παλαίωσης

Βυθίζει…

500 φιάλες Ασύρτικο στα νερά της Σαντορίνης,

Στα 25 μέτρα βάθος για 5 χρόνια

Χωρίς οξυγόνο, χωρίς φως και σε σταθερή θερμοκρασία

Και μετά… καταιγίδα!

Απ τη σοδειά του 2009 το 2014 μόλις 3 φιάλες κατάφεραν να φτάσουν στην επιφάνεια

Απ τη σοδειά του 2010 το 2015 αναδύονται 258 φιάλες

Απ τη σοδειά του 2011 το 2016 αναδύονται 504 φιάλες

Παλιωμένες χωρίς οξείδωση!

5 χρόνια στο Σκοτάδι και μετά

ήρθε το ΦΩΣ!

Related Posts
Comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *