28/11/2022 Wine reviews, values, expert tips, recipes, restaurants, news, videos & more

ΚΡΗΤΗ : 6η ΑΙΣΘΗΣΗ (Έκδοση)

ΚΡΗΤΗ : 6η ΑΙΣΘΗΣΗ (Έκδοση) Βρεθήκαμε στην Κρήτη και δοκιμάσαμε οίνους απ΄τις τοπικές ποικιλίες Κοτσιφάλι, Λιάτικο, Μαντηλάρι και Ρωμέικο (εστιατόριο Peskesi )….


ΚΡΗΤΗ : 6η ΑΙΣΘΗΣΗ (Έκδοση)
Βρεθήκαμε στην Κρήτη και δοκιμάσαμε οίνους απ΄τις τοπικές ποικιλίες Κοτσιφάλι, Λιάτικο, Μαντηλάρι και Ρωμέικο (εστιατόριο Peskesi ). Είμαστε σίγουροι ότι οι Οινοποιοί βρίσκονται στο σωστό δρόμο και σε λίγα χρόνια θα ανέβουν από την κατηγορία καλοί οίνοι σε εξαιρετικοί οίνοι!
Εν αναμονή αυτής της εξέλιξης, είχαμε και μια πολύ όμορφη έκπληξη. Εν μέσω δεξίωσης στο ΙΤΕ στα πλαίσια της ολοκλήρωσης του 5ου Agri-Food Masterclass σερβιρίστηκε ένας οίνος που μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Μύτη, στόμα , επίγευση σε ιδανική ισορροπία. Και μάλιστα σε περιβάλλον καλοκαιρινό (θερμοκρασία περιβάλλοντος 28ο C) .
Αναζητήσαμε την ταυτότητα του κρασιού και μόλις είδαμε το όνομα “6η Έκδοση” απ το οινοποιείο Rhous Winery μας έφυγε η έκπληξη μιας και στον οίνο που δοκιμάσαμε αναγνωρίσαμε τα στοιχεία του χαρακτήρα του οινοποιού Δημήτρη Μανσόλα. Ελκυστικό, ήρεμο, μεστό, χωρίς διάθεση για εντυπωσιασμό και έντονη επίγευση όπως η αίσθηση που μας έχει μείνει απ΄τις μικρές αλλά ολοκληρωμένες συζητήσεις μας τα τελευταία χρόνια.
Μπορεί η ποικιλία να μην είναι από την Κρήτη, αλλά το συγκεκριμένο #Syrahπραγματικά αξίζει να το δοκιμάσει κανείς ακόμη και χωρίς συνοδεία φαγητού.
Δημήτρη και Μαρία συνεχίστε την πολύ καλή δουλειά που κάνετε και δώστε μια τοπική/διεθνή ταυτότητά στον RHOUS.

Related Posts

ΝΕΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ή μέρος της ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ απόλαυσης Οίνου;

12/01/2020

12/01/2020

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του  SensoReality Branding (,https://sensorealitybranding.wordpress.com/) όσες περισσότερες αισθήσεις συμμετέχουν σε μια δοκιμή ενός προϊόντος, τόσο ολοκληρώνουν την...

Mouhtaro is a unique indigenous variety from Greece.

27/03/2018

27/03/2018

MOUHTARO: It sounds Greek to me! #Mouhtaro is a unique indigenous variety from Greece.

Ασ(σ)ύρτικο της Psaroulis Wines – Οινοποιία Ψαρούλη

20/03/2018

20/03/2018

Ασ(σ)ύρτικο της Psaroulis Wines – Οινοποιία Ψαρούλη Το Ασ(σ)ύρτικο είναι “συναισθηματικά συνδεδεμένο” με τα νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα με...

TOMH means 100% Moschofilero

21/03/2018

21/03/2018

TOMH means 100% Moschofilero Moschofilero from Mantineia PDO is one out of 4 Ambassadors of Greek wines (Assystiko, Xinomavro and...

«ΚΑΤΣΑΝΌ» από την Οινοποιεία Γαβαλά Gavalas Winery

04/05/2019

04/05/2019

Το Κατσανό είναι μια ξεχωριστή λευκή ποικιλία αμπέλου της Σαντορίνης. Πολύ σημαντική αν και καλύπτει το 1% του αμπελώνα του...

HAROULA RED: USA can you hear me?

21/03/2018

21/03/2018

HAROULA RED: USA can you hear me? Are you interested in a wine with light cherry color, with complex aromas...

GK Wines – Touriga Nacional από τη Λάρισα και ψητό μπαρμπούνι;

24/03/2018

24/03/2018

Ο Γιώργος Κίτος George Kitos ,αμπελουργός και wine maker , αγαπά κάποιες ξενικές ποικιλίες και πιστεύει ότι στην Ελλάδα μπορούν...

ΜΑΝΤ(Δ)ΗΛΑΡΙ -Οινοποιείο Λυραράκη στην Κρήτη

20/03/2018

20/03/2018

ΜΑΝΤ(Δ)ΗΛΑΡΙ -Οινοποιείο Λυραράκη στην Κρήτη (Wines of Crete) Μπορεί ένα μανδηλάρι να παλαιώσει;

PURE – Ένας PREMIUM Οίνος απ την Σαντορίνη, από αμπέλια 200+ ετών

13/12/2019

13/12/2019

PURE – Ένας PREMIUM Οίνος απ την Σαντορίνη, από αμπέλια 200+ ετών και τιμή φιάλης στο ράφι περί τα 40...

ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ – Gaia Wines Santorini

26/03/2018

26/03/2018

ΘΑΛΑΣΣΙΤΗΣ Δοκιμάσαμε το “ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ” που συνόδευσε το κύριο πιάτο μας (συναγρίδα) στο εστιατόριο Koursaros Drosia και εντυπωσιαστήκαμε.

V for VOURVOUKELI

20/03/2018

20/03/2018

V for VOURVOUKELI Το ΜΑΥΡΟΥΔΙ αποτελεί μια εμβληματική ποικιλία αμπέλου στη Βόρεια Ελλάδα. Απαντάται με το όνομα Mavr(o)ud και σε...

ΑΣΥΡΤΙΚΟ & ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – Μια ξεχωριστή συζήτηση με την Gaia Wines & τον Σπύρος Μπλάτσιος στο Χάρτης των Γεύσεων / Map of Flavours

08/03/2020

08/03/2020

TROPOS WINE TIMES: Βρεθήκαμε στον Χάρτη των Γεύσεων του 2019 …. ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΛΑΤΣΙΟΣ. ….μετά τα αεροδρόμια και στον Χάρτη! TWT:...

ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ : 100% «Άγριο Λευκό» ή «Το Κρασί της Παρέας»;

21/03/2018

21/03/2018

ΣΑΜΑΡΟΠΕΤΡΑ : 100% «Άγριο Λευκό» ή «Το Κρασί της Παρέας»;

Comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *