29/05/2022 Wine reviews, values, expert tips, recipes, restaurants, news, videos & more

«ΚΑΤΣΑΝΌ» από την Οινοποιεία Γαβαλά Gavalas Winery

Το Κατσανό είναι μια ξεχωριστή λευκή ποικιλία αμπέλου της Σαντορίνης. Πολύ σημαντική αν και καλύπτει το 1% του αμπελώνα του…


Το Κατσανό είναι μια ξεχωριστή λευκή ποικιλία αμπέλου της Σαντορίνης.

Πολύ σημαντική αν και καλύπτει το 1% του αμπελώνα του νησιού. Έχει γίνει μια προσπάθεια αναβίωσής της την τελευταία 10ετία και ο οίνος που παράγεται είναι σε πολύ μικρή ποσότητα ( 3.000 – 4.000 φιάλες).

Ο χαρακτήρας του είναι αρκετά αρωματικός, με ελαφρύ σώμα, μέτριο αλκοόλ και  ευχάριστη οξύτητα.

Ψάρια και ζυμαρικά αποτελούν τους ιδανικούς συντρόφους του οίνου αυτού.

Related Posts

ΑΣΥΡΤΙΚΟ & ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ – Μια ξεχωριστή συζήτηση με την Gaia Wines & τον Σπύρος Μπλάτσιος στο Χάρτης των Γεύσεων / Map of Flavours

08/03/2020

08/03/2020

TROPOS WINE TIMES: Βρεθήκαμε στον Χάρτη των Γεύσεων του 2019 …. ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΛΑΤΣΙΟΣ. ….μετά τα αεροδρόμια και στον Χάρτη! TWT:...

HAROULA RED: USA can you hear me?

21/03/2018

21/03/2018

HAROULA RED: USA can you hear me? Are you interested in a wine with light cherry color, with complex aromas...

Ρετσίνα ΑΦΡΟΣ: Το Γιοματάρι αναβιώνει και συνοδεύει όστρακα με μυρωδιές ιωδίου

26/03/2018

26/03/2018

Κάποτε η ρετσίνα θεωρούνταν κρασί “δεύτερης” κατηγορίας. Στο οινοποιείο ΚΕΧΡΗ Kechris είχαν διαφορετική γνώμη.

ΝΕΥΜΑ – Το Πάντρεμα του Βορρά και του Νότου

16/02/2022

16/02/2022

ΝΕΥΜΑ – Το Πάντρεμα του Βορρά και του Νότου – ΝΕΓΚΟΣΚΑ & ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ – Νέος Οίνος στην αγορά από το...

Η Tropos Wine Times στην Έκθεση Οίνου Οινόραμα Oenorama 2018

24/03/2018

24/03/2018

Βρεθήκαμε στο Ζάππειο για μία ακόμη φορά, συνομιλήσαμε με οινοποιούς, δοκιμάσαμε κρασιά απ όλη την Ελλάδα και καταγράψαμε σκέψεις, ανησυχίες,...

1ο Thessaloniki Wine Show 2019

01/04/2019

01/04/2019

Όλοι οι Άνθρωποι των Οινοποιείων που συμμετείχαν στο 1ο Thessaloniki Wine Show 2019 που έλαβε χώρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης,...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ – Τα πιστεύω μου για τη Μαυροδάφνη

26/06/2019

26/06/2019

Είμαι ο Γιάννης Παπαργυρίου Yannis Papargyriou απ το Οινοποιείο Παπαργυρίου Papargyriou Winery  στην ορεινή Κορινθία. Βρισκόμαστε στο χώρο του WSPC...

Ο Γιάννης Καϋμενάκης μας παρουσιάζει το αγαπημένο του κρασί από την Τοσκάνη

29/03/2018

29/03/2018

Castell’in Villa Riserva Chianti Classico 1997 : Ο Γιάννης Καϋμενάκης  μας παρουσιάζει το αγαπημένο του κρασί από την Τοσκάνη

Mouhtaro is a unique indigenous variety from Greece.

27/03/2018

27/03/2018

MOUHTARO: It sounds Greek to me! #Mouhtaro is a unique indigenous variety from Greece.

TOMH means 100% Moschofilero

21/03/2018

21/03/2018

TOMH means 100% Moschofilero Moschofilero from Mantineia PDO is one out of 4 Ambassadors of Greek wines (Assystiko, Xinomavro and...

ΜΑΝΤ(Δ)ΗΛΑΡΙ -Οινοποιείο Λυραράκη στην Κρήτη

20/03/2018

20/03/2018

ΜΑΝΤ(Δ)ΗΛΑΡΙ -Οινοποιείο Λυραράκη στην Κρήτη (Wines of Crete) Μπορεί ένα μανδηλάρι να παλαιώσει;

Ασ(σ)ύρτικο της Psaroulis Wines – Οινοποιία Ψαρούλη

20/03/2018

20/03/2018

Ασ(σ)ύρτικο της Psaroulis Wines – Οινοποιία Ψαρούλη Το Ασ(σ)ύρτικο είναι “συναισθηματικά συνδεδεμένο” με τα νησιά του Αιγαίου και ιδιαίτερα με...

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΓΙΑΣ & WINE STYLE (Masterclass για τη Μαυροδάφνη)

28/06/2019

28/06/2019

Μετά την παρακολούθηση 4 Masterclasses (Μαλαγουζιά, Αγιωργίτικο, Ξινόμαυρο, Μαυροδάφνη) κι ενός Φεστιβάλ          ( Thessaloniki Wine Show ) είμαστε σε θέση...

COCKTAILS με Ρετσίνα; Φυσικά, μας απαντάει η Ελένη Κεχρή

21/10/2019

21/10/2019

Με αφορμή τα νέα γραφεία στην καρδιά της Θεσσαλονίκης  (Αδριανουπόλεως 3, Καλαμαριά), οι Άνθρωποι του Οινοποιείου ΚΕΧΡΗΣ Kechris ετοίμασαν ένα...

Comments
Leave a Reply

Your email address will not be published.